Doručenie zadarmo nad 100,00 € !

BLOG

Egészséges táplálkozás a munkahelyen: fontos szempontok étkezéskor

Turbó Diéta

Autor článku:

Turbó Diéta

 

Hogyan éljünk egészségesen, amikor egész nap az irodában vagyunk? Könnyen, és ez teljesen reális.

A történelemben most először fordul elő, hogy több túlsúlyos ember él a világon, mint alultáplált, és a szakértők egyetértenek benne, hogy a túlsúly és az elhízás járványszerű terjedéséért a modern kor ülő életmódja, valamint az alacsony minőségű, feldolgozott élelmiszerek a felelősek. Leggyakrabban a munka foglalja el napunk nagy részét, ezért nagyon fontos odafigyelni arra, mit eszünk a munkahelyen, hiszen közérzetünk, egészségünk és kinézetünk is ettől függ. A Jooble állásgyűjtő portál felmérése szerint kevesebb, mint 10%-a az irodai dolgozóknak folytat egészséges életmódot.

Mik a legelterjedtebb táplálkozási hibák és hogyan változtassuk meg az étrendünket?

Első rossz szokás: elfoglaltsága miatt kihagyja az étkezéseket.

Egy sűrű munkanapon sajnos könnyen kimarad az ebéd, amivel már rövidtávon is rosszat tesz a szervezetének. A legelfoglaltabbak számára jó megoldás lehet ilyen helyzetekre a natúr joghurt, alma, dió, kétszersült vagy egy étkezéshelyettesítő turmix. Készítsen ezekből egy kisebb startégiai tartalékot, tegye az asztalra és észre sem veszi, már meg is ette.

Második rossz szokás: teljes értékű ételt keksszel vagy más édességgel helyettesít.

Teázás vagy kávézás süteménnyel, keksszel – nagyon elterjedt szokás irodai munkahelyeken. Ezek bár az éhséget csillapítják, de hasznos tápanyagot nem nagyon tartalmaznak, ráadásul könnyen elhízáshoz vezet a fogyasztásuk. Ezek helyett jó döntés, ha az első pontban felsorolt ételek közül választ, amik tápanyagokban gazdagok és egészségesek.

Turbó Diéta

Harmadik rossz szokás: fast-food típusú ételekkel helyettesíti az egészséges fogásokat.

Ha nincs elfogadható minőségű ebédlő, menza a munkahelye közelében, vigyen magával otthonról ételt. Ne sajnálja a fáradságot, hiszen ettől függ az egészsége. Azokon a napokon pedig, amikor nem volt lehetőség erre, válasszon inkább olyan egészséges és diétás étkezéshelyettesítő turmixot, mint a Turbó Diéta, ami a szervezet számára szükséges minden tápanyagot tartalmaz.  

Negyedik rossz szokás: túlzott kávéfogyasztás.

Igen, a kávé segít, hogy élénkebbek, frissebbek legyünk, de ne essünk túlzásba. Kapucsínó vagy latte a legtöbb irodában megtalálható, azonban 2-3 tejeskávé után már természetes, hogy nincs is étvágya. 1-1 ilyen csészényi ital 200 kcal-t tartalmaz. Reggel fogyassza nyugodtan, ám napközben inkább helyettesítse egy csésze zöld teával.

Turbó Diéta

Ötödik rossz szokás: eszik a társaság kedvéért.

Ez valószínüleg az iroda egyik legrosszabb szokása. Mindig tegye fel magának a kérdést: „Biztosan éhes vagyok?” Csak akkor tervezze az étkezést, ha enyhe éhségérzete van. A társaság kedvéért való étkezés eredménye sokszor 1-2 plusz cm derekunkon. Ha kellemetlenül érzi magát, amiért nem eszik kollégájával, igyon vele egy csésze zöld teát.

Ahhoz, hogy megőrizze az egészségét, a munkahelyen is tartson be néhány egyszerű szabályt:

  • Mindig legyen víz kéznél: pozitív hatása közismert. Tegyen egy csésze vizet munkaasztalára vagy egy flakonba és igyon belőle rendszeresen.
  • Tárazzon be néhány egészséges nasit: gyümölcs, joghurt, sajt, dió. Vásároljon belőlük egész hétre.
  • Ha nagyon sűrű a munkanapja, készítsen egy diétás turmixot, vagy egyen egy kisebb csomag teljes kiőrlésű kétszersültet és egy almát, ez megóvja majd a második csomag keksz vásárlásától.
  • Ne egyen bármit, ami a keze ügyébe kerül: inkább igyon vizet és kicsit később egyen teljes értékű ételt. Ha van rá lehetőség, ne egyen a munkahelyén. Inkább sétáljon egyet a friss levegőn a közeli kávézóba vagy parkba.

Turbó Diéta

Figyeljen oda önmagára és maradjon egészséges!

BLOG 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie

Zostavili sme pre vás niekoľko užitočných, ľahko sledovateľných a kedykoľvek denných tipov, ako zefektívniť stravu.

#výživa
Recepty Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou
#obed #bezlepkový #aj pre diabetikov #polievka

Diétna kalkulačka: Nájdite tú pravú diétu pre vás!

Nájdite svoj ideálny Idealbody balík!

Pohlavie:

kg

cm