Doručenie zadarmo nad 100,00 € !

BLOG

Higiénés szabályok az utcán és a boltban - Minden, amit a megelőzésről tudnod kell, 2. rész

Turbó Diéta

Autor článku:

Turbó Diéta

 

Megelőzésról szóló minisorozatunk előzőrészből megtudhattad, hogyan teheted biztonságossá az otthonodat, most pedig elmondjuk, hogyan minimalizálhatod a kockázatot, ha ki kell menned az emberek közé.

A boltban, patikában

 • Tölts minél kevesebb időt ezeken a helyeken, menj célirányosan és legyen listád arról, amit venni akarsz. A boltban haladj célirányosan, a patikában ne most akarj megtudni mindnet a patikustól az egyéb elérhető készítményekről.
 • Ha van otthon saját bevásárlókosarad, fonott kosarad, cekkered, amibe vásárolnál, akkor használd azt a bolti kosár helyett. Hidd el, nem fognak rád szólni, a kosár fülét viszont előtted töb száz ember fogdosta végig.
 • Ne fogdoss össze semmit! Valamiért az emberk általában ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy kézzel is megfogdossanak mindent, miett megveszik, d ezt most ne tedd! Minden gyümölcsöt, zöldséget és pékárut már a zacskóval fogd meg, ás fordítsd rá a zacskót. 
 • Tarts legalább 2 méter távolságot másoktól. Az emúlt napok tapasztalata, hogy senki nem fog eléd bevágni a sorba, ha egy picit messzebb állsz, úgyhogy hagyj mindenkinek megfelelő személyes teret. 
 • Pakold el a megvásárolt termékeket, mielőtt a pénzhez nyúlnál. Lehetőleg fizess kártyával, így sem neked, sem a pénztárosnak nem kell megfognia a papírpénzt és az érméket. 
 • Miután fizettél, leraktad a kosarat vagy visszatoltad a kocsit, használj kézfertőtlenítőt.

Turbó DiétaHazaérkezés után

 • A cipőt, kabátot, táskákat pakold le az előszobában, sőt, ha van erre lehetőség, a cipőt hagyhatod az ajtón kívül is.
 • Ezek után irány a fürdő, és az alapos kézmosás! Vedd le az utcai ruhádat, tedd a szennyesbe, mosd meg alaposan a kezed és az arc arcodat is. Ne csinálj semmit, amíg ezzel készen nem vagy. Vegyél fel tiszta otthoni ruhát.
 • Ha van fertőtlenítő spréd, fújd le vele a táskák fülét, a kulcsokat, és töröld át a telefont.
 • Amikor kipakolok a vásárolt termékeket, a külső csomagolást már most kidobhatod, ha olyan a termék, és minden moss meg, mielőtt elteszed. 
 • A szokásosnál gyakrabban tisztítsd a cipőidet: mosd le szappanos vízzel a talpát

Mit teszünk mi a biztonságod megóvása érdekében mi a Turbó Diétánál?

Mi a Turbó Diéta Központba a saját eszközeinkkel megpróbálunk hozzájárulni a védekezéshet.

 • Mint azt tudjátok, a személyes átvétel lehetősége szünetel a Központunkban, az irodában dolgozó kollégáinkat home office-ba küldtük.
 • A Turbó Diétát gyártó, GMP minősítéssel rendelkező gyárban biztosítottak bennünket, hogy sem a gyár dolgozói között, sem a közeli területeken nincs gyanús eset.
 • A dobozok, csomagok megóvása érdekében a raktárunkban szigorításokat vezettünk be:
 • A külföldről érkező áru esetében különös óvatossággal járunk el, az áruátvétel a maszkban, kesztyűben történik, fizikai kontaktus nélkül, a két méter távolságot betartva. 
 • Az áru külső fóliáját azonnal leszedjük és kidobjuk, ezután kollégáink fertőtlenítő kézmosást alkalmaznak.
 • A beérkező áru a raktárunkban karanténba kerül minimum 3 napra, ez idő alatt természetesen mi sem nyúlunk hozzá. (ugyanígy járunk el a visszárus csomagok esetében is)
 • Sem a raktárba, sem a hozzá tartozó irodába nem engedjük be a futárokat, sofőröket. Megkértük őket, hogy a patikákhoz hasonlóan kint várakozzanak. 

Összefoglalva

Ha most megrettenve olvastad ezt a hosszú felsorolást, akkor szeretnénk megnyugtatni: ez a rutin akkor a legfontosabb, ha idős, beteg ember van a családban. Ebben az esetben mindenképp ragaszkodj az összes fent felsorolt lépéshez. Ha fiatal és egészséges vagy, akkor semmi bajod nem lesz, ha kesztyű nélkül mész ki az utcára, vagy ha rutinból ledobtad a kinti ruhádat a kanapéra. A legfontosabb az alapvető higiéniás szabályok betartása, a gyakori és alapos kézmosás és hogy figyeljünk oda azokra, akiknek az immunrendszere már gyenge, és így nem tudna megküzdeni egy esetleges fertőzéssel. És persze hogy maradj otthon te is!

Lemaradtál az első részről? Olvasd el most!

Turbó Diéta
Turbó Diéta
BLOG 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie

Zostavili sme pre vás niekoľko užitočných, ľahko sledovateľných a kedykoľvek denných tipov, ako zefektívniť stravu.

#výživa
Recepty Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou
#obed #bezlepkový #aj pre diabetikov #polievka

Diétna kalkulačka: Nájdite tú pravú diétu pre vás!

Nájdite svoj ideálny Idealbody balík!

Pohlavie:

kg

cm