Doručenie zadarmo nad 100,00 € !

Tudomány

Cukorbeteg-diéta

IdealBody®

Autor článku:

IdealBody®

 

A cukorbetegség (latinul: diabetes mellitus) egy kifejezetten alattomos anyagcsere-probléma. A legtöbb alkalommal csak akkor hívja fel magára a figyelmet, amikor az állapot már előrehaladottnak tekinthető.

A metabolikus szindrómával (inzulinrezisztenciával) és a 2-es típusú diabétesszel küszködők számára a fogyás nagy kihívást jelent.

Egyrészt mert sokkal több mindenre kell odafigyelniük az étkezésük során, mint egy „átlagos” diétázónak, másrészt, ha a betegséget későn diagnosztizálják, nagy valószínűséggel az elhízás már tünetként jelen van.

A maximális eredményhez minden esetben fontos a szükséges szénhidrátbevitel beállítása és szintén elengedhetetlen a jó minőségű, professzionális fehérjeforrás. Az IdealBody® fehérje alapú, ám természetes szénhidrátot is tartalmazó turmixporai erre a kihívásra is egy szuper alternatívát kínálnak: állíts össze így egy személyre szabott cukorbeteg-diétát, majd éld át termékeinkkel a könnyű és hatékony fogyás sikereit!

Mindennek az alapja: a stresszmentes életmódváltás

Az egészséges táplálkozás és a mintaétrend mit sem ér akkor, hogyha az ember mentálhigiénés szempontból nem rendezi a gondolatait. Egy életre szóló betegséggel együtt élni nem könnyű, és éppen ezért nem mindig csak a kézzel fogható konkrétumokat kell észben tartani, amikor életmódváltásba kezdünk.

Ha cukorbeteg vagy, akkor biztosan nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a probléma kialakulását a mozgásszegény mindennapok és a folyamatos görcsösség épp úgy elősegíthették, mint a genetika. Ezért ahhoz, hogy képes legyél a hatékony fogyásra és a cukorbeteg-étrend betartására, eloszlatjuk a félelmeid a fogyókúrákkal kapcsolatban – ne stresszelj, nem kell sanyargatnod magad!
 
Mindenképp vedd számításba, hogy azzal, amit kínálunk neked, az nem csak egy nagyszerű lehetőség, de egy stresszmentes alternatíva is. Segítünk:

 • a fehérje alapú turmixporok sokszínű ízvilágával a változatosság kialakításában.
 • élvezetesebbé tenni a mindennapos étkezéseket.
 • olyan lehetőséget nyújtani, ami nemcsak finom és kielégítő, de még az egészséges táplálkozást is támogatja: az IdealBody® termékei fehérje–, ásványi anyag– és vitaminbombák is egyben, és még a szervezted számára szükséges szénhidrátokat is tartalmazzák.

Reméljük sikerült előre felcsigáznunk, és kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld mire képes valójában az IdealBody®! Ahhoz, hogy végérvényben meg tudj győződni a termékek eredményességéről, Dr. Fövényi József diabetológus főorvos szavai lesznek a segítségedre.
 
Mielőtt azonban belevágnánk fontos leszögezni, hogy ahány cukorbeteg, annyi kezelési mód! Tudjuk például, hogy a gyógyszeres terápiák gyakori mellékhatása lehet az alacsony vércukorszint (hipoglikémia), ezért ha végül tetszik, amit mutatunk, és szívesen belevágnál, mindenképp konzultálj előtte a kezelőorvosoddal!

Fogyási módszer cukorbetegeknek: IdealBody®-hatékonyság

Ha sikeres és egyben egészséges cukorbeteg-étrendet szeretnél összeállítani, mindemellett pedig a fogyás is kitűzött cél számodra, akkor pontosan tudnod kell az IdealBody® termékek alkalmazásának aranyszabályait. Mind a gyógyszeres, mind az inzulinos kezelésre vonatkoznak olyan plusz információk, melyeket muszáj észben tartanod, ezért figyelmesen és értőn olvasd el Dr. Fövényi József szakmai instrukcióit*!

A tablettás vércukorcsökkentő kezelés alatti termékhasználat alapszabályai

 • Naponta maximum kettő, esetenként egy étkezés helyettesíthető IdealBody® turmixporral.
 • Mivel a legtöbb cukorbeteg napi 1200 kcal elfogyasztása mellett tud fogyni, a napi kétszeri turmixalkalmazás ideális időpontja a reggeli és a vacsora.
 • A két adag turmix elfogyasztása mellett, összesen kb. 600-650 kalória, illetve ezen belül összesen kb. 90-100 g szénhidrátot tartalmazó ebéd és két étkezés (tízórai, uzsonna) elfogyasztását javasoljuk neked.
 • Ha a turmixfogyasztás kezdetén a vércukorszinted emelkedik – 7-10 mmol/l között mozog –, nem szükséges változtatni a tablettás kezelésen.
 • Ha már kezdetben, illetve később a testsúlycsökkenés fellépésekor a vércukorszinted a normális közelébe kerül, szükséges a vércukorcsökkentő tabletták adagjának a mérséklése a nem kívánatos hipoglikémia elkerülése érdekében. Még egyszer felhívjuk rá a figyelmed: orvosi konzultáció nélkül ne kezdj bele a diétába!
 • Figyelned kell arra is, hogy a havi testsúlyvesztés ne haladja meg a 1,5-2 kg-ot, mert csak ez esetben tartható fenn hosszabb távon az elért eredmény!
 • Egy-egy kúrát maximum három hónapig csinálj!
 • Amennyiben naponta csupán egy étkezést helyettesítesz a turmixporral, az a vacsora legyen, mivel ezáltal érhető el a testsúly lassabb, de biztosabb csökkenése. (Ilyenkor természetesen a normális diéta keretében elfogyasztható kalóriamennyiség 250-300 kalóriával, ezen belül pedig 45-50 gramm szénhidráttal emelhető.)
 • Ha a vércukorcsökkentő tablettákat lefekvés előtt adagolt NPH vagy hosszú hatású analóg inzulinkészítményekkel egészíted ki, a IdealBody® alkalmazása ugyanúgy megegyezik a korábban felsorolt szabályokkal!

Az inzulinkezelés alatti termékhasználat szabályai

Az inzulinkezelések alatt is alkalmazható az IdealBody® turmixpor, de csupán intenzív inzulinterápia keretében, amikor is főétkezésenként adagolod a gyorshatású vagy az ultragyors hatású analóg inzulint. Ilyenkor kizárólag csak vacsora helyett, tehát naponta egy alkalommal javasoljuk az IdealBody® fehérjeturmix alkalmazását! A vacsora előtti inzulinadagot ilyenkor legalább 50%-kal csökkenteni kell!
 
Ezzel egyidejűleg redukálnod kell a másik két étkezés energia– és szénhidráttartalmát is, kb. 20%-kal, továbbá az étkezési inzulinjaid adagját is 1-2 E-gel, mivel csak így érhető el a kívánatos havi 1-1,5 kg-os súlycsökkenésed.
 
Nagyon fontos, hogy az IdealBody® turmixporok alkalmazásával végzett cukorbetegeknek szóló fogyókúrában, a korábbiaknál is gyakrabban kell mérned a vércukorszintedet! A turmixital elfogyasztását követően, például mindig szakíts rá időt, mert csak így titrálható ki a szükséges étkezési inzulinadag, és kerülhető el az étkezés után 2-3 órával fellépő hipoglikémia!

Nélkülözhetetlen információ még, hogy a napi kétszer vagy háromszor adagolt kevert inzulinokkal történő kezelés esetében, a fehérje alapú turmixporok alkalmazása és a kevert inzulinok adagolása: nem összeegyeztethető!

Ha még bizonytalan vagy, esetleg kérdeznél a speciális diétával kapcsolatban, várjuk megkeresésed e-mailen vagy telefonon keresztül!

cukorbeteg-dieta

*Fövenyi Tanár Úr teljes cikke itt olvasható»»

BLOG 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie

Zostavili sme pre vás niekoľko užitočných, ľahko sledovateľných a kedykoľvek denných tipov, ako zefektívniť stravu.

#výživa
Recepty Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou
#obed #bezlepkový #aj pre diabetikov #polievka

Diétna kalkulačka: Nájdite tú pravú diétu pre vás!

Nájdite svoj ideálny Idealbody balík!

Pohlavie:

kg

cm