Tudomány

Cukorbeteg-diéta

IdealBody®

Autor článku:

IdealBody®

 

A cukorbetegség (latinul: diabetes mellitus) egy kifejezetten alattomos anyagcsere-probléma. A legtöbb alkalommal csak akkor hívja fel magára a figyelmet, amikor az állapot már előrehaladottnak tekinthető.

A metabolikus szindrómával (inzulinrezisztenciával) és a 2-es típusú diabétesszel küszködők számára a fogyás nagy kihívást jelent.

Egyrészt mert sokkal több mindenre kell odafigyelniük az étkezésük során, mint egy „átlagos” diétázónak, másrészt, ha a betegséget későn diagnosztizálják, nagy valószínűséggel az elhízás már tünetként jelen van.

A maximális eredményhez minden esetben fontos a szükséges szénhidrátbevitel beállítása és szintén elengedhetetlen a jó minőségű, professzionális fehérjeforrás. Az IdealBody® fehérje alapú, ám természetes szénhidrátot is tartalmazó turmixporai erre a kihívásra is egy szuper alternatívát kínálnak: állíts össze így egy személyre szabott cukorbeteg-diétát, majd éld át termékeinkkel a könnyű és hatékony fogyás sikereit!

Mindennek az alapja: a stresszmentes életmódváltás

Az egészséges táplálkozás és a mintaétrend mit sem ér akkor, hogyha az ember mentálhigiénés szempontból nem rendezi a gondolatait. Egy életre szóló betegséggel együtt élni nem könnyű, és éppen ezért nem mindig csak a kézzel fogható konkrétumokat kell észben tartani, amikor életmódváltásba kezdünk.

Ha cukorbeteg vagy, akkor biztosan nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a probléma kialakulását a mozgásszegény mindennapok és a folyamatos görcsösség épp úgy elősegíthették, mint a genetika. Ezért ahhoz, hogy képes legyél a hatékony fogyásra és a cukorbeteg-étrend betartására, eloszlatjuk a félelmeid a fogyókúrákkal kapcsolatban – ne stresszelj, nem kell sanyargatnod magad!
 
Mindenképp vedd számításba, hogy azzal, amit kínálunk neked, az nem csak egy nagyszerű lehetőség, de egy stresszmentes alternatíva is. Segítünk:

 • a fehérje alapú turmixporok sokszínű ízvilágával a változatosság kialakításában.
 • élvezetesebbé tenni a mindennapos étkezéseket.
 • olyan lehetőséget nyújtani, ami nemcsak finom és kielégítő, de még az egészséges táplálkozást is támogatja: az IdealBody® termékei fehérje–, ásványi anyag– és vitaminbombák is egyben, és még a szervezted számára szükséges szénhidrátokat is tartalmazzák.

Reméljük sikerült előre felcsigáznunk, és kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld mire képes valójában az IdealBody®! Ahhoz, hogy végérvényben meg tudj győződni a termékek eredményességéről, Dr. Fövényi József diabetológus főorvos szavai lesznek a segítségedre.
 
Mielőtt azonban belevágnánk fontos leszögezni, hogy ahány cukorbeteg, annyi kezelési mód! Tudjuk például, hogy a gyógyszeres terápiák gyakori mellékhatása lehet az alacsony vércukorszint (hipoglikémia), ezért ha végül tetszik, amit mutatunk, és szívesen belevágnál, mindenképp konzultálj előtte a kezelőorvosoddal!

Fogyási módszer cukorbetegeknek: IdealBody®-hatékonyság

Ha sikeres és egyben egészséges cukorbeteg-étrendet szeretnél összeállítani, mindemellett pedig a fogyás is kitűzött cél számodra, akkor pontosan tudnod kell az IdealBody® termékek alkalmazásának aranyszabályait. Mind a gyógyszeres, mind az inzulinos kezelésre vonatkoznak olyan plusz információk, melyeket muszáj észben tartanod, ezért figyelmesen és értőn olvasd el Dr. Fövényi József szakmai instrukcióit*!

A tablettás vércukorcsökkentő kezelés alatti termékhasználat alapszabályai

 • Naponta maximum kettő, esetenként egy étkezés helyettesíthető IdealBody® turmixporral.
 • Mivel a legtöbb cukorbeteg napi 1200 kcal elfogyasztása mellett tud fogyni, a napi kétszeri turmixalkalmazás ideális időpontja a reggeli és a vacsora.
 • A két adag turmix elfogyasztása mellett, összesen kb. 600-650 kalória, illetve ezen belül összesen kb. 90-100 g szénhidrátot tartalmazó ebéd és két étkezés (tízórai, uzsonna) elfogyasztását javasoljuk neked.
 • Ha a turmixfogyasztás kezdetén a vércukorszinted emelkedik – 7-10 mmol/l között mozog –, nem szükséges változtatni a tablettás kezelésen.
 • Ha már kezdetben, illetve később a testsúlycsökkenés fellépésekor a vércukorszinted a normális közelébe kerül, szükséges a vércukorcsökkentő tabletták adagjának a mérséklése a nem kívánatos hipoglikémia elkerülése érdekében. Még egyszer felhívjuk rá a figyelmed: orvosi konzultáció nélkül ne kezdj bele a diétába!
 • Figyelned kell arra is, hogy a havi testsúlyvesztés ne haladja meg a 1,5-2 kg-ot, mert csak ez esetben tartható fenn hosszabb távon az elért eredmény!
 • Egy-egy kúrát maximum három hónapig csinálj!
 • Amennyiben naponta csupán egy étkezést helyettesítesz a turmixporral, az a vacsora legyen, mivel ezáltal érhető el a testsúly lassabb, de biztosabb csökkenése. (Ilyenkor természetesen a normális diéta keretében elfogyasztható kalóriamennyiség 250-300 kalóriával, ezen belül pedig 45-50 gramm szénhidráttal emelhető.)
 • Ha a vércukorcsökkentő tablettákat lefekvés előtt adagolt NPH vagy hosszú hatású analóg inzulinkészítményekkel egészíted ki, a IdealBody® alkalmazása ugyanúgy megegyezik a korábban felsorolt szabályokkal!

Az inzulinkezelés alatti termékhasználat szabályai

Az inzulinkezelések alatt is alkalmazható az IdealBody® turmixpor, de csupán intenzív inzulinterápia keretében, amikor is főétkezésenként adagolod a gyorshatású vagy az ultragyors hatású analóg inzulint. Ilyenkor kizárólag csak vacsora helyett, tehát naponta egy alkalommal javasoljuk az IdealBody® fehérjeturmix alkalmazását! A vacsora előtti inzulinadagot ilyenkor legalább 50%-kal csökkenteni kell!
 
Ezzel egyidejűleg redukálnod kell a másik két étkezés energia– és szénhidráttartalmát is, kb. 20%-kal, továbbá az étkezési inzulinjaid adagját is 1-2 E-gel, mivel csak így érhető el a kívánatos havi 1-1,5 kg-os súlycsökkenésed.
 
Nagyon fontos, hogy az IdealBody® turmixporok alkalmazásával végzett cukorbetegeknek szóló fogyókúrában, a korábbiaknál is gyakrabban kell mérned a vércukorszintedet! A turmixital elfogyasztását követően, például mindig szakíts rá időt, mert csak így titrálható ki a szükséges étkezési inzulinadag, és kerülhető el az étkezés után 2-3 órával fellépő hipoglikémia!

Nélkülözhetetlen információ még, hogy a napi kétszer vagy háromszor adagolt kevert inzulinokkal történő kezelés esetében, a fehérje alapú turmixporok alkalmazása és a kevert inzulinok adagolása: nem összeegyeztethető!

Ha még bizonytalan vagy, esetleg kérdeznél a speciális diétával kapcsolatban, várjuk megkeresésed e-mailen vagy telefonon keresztül!

cukorbeteg-dieta

*Fövenyi Tanár Úr teljes cikke itt olvasható»»

BLOG Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov

Mnohí ľudia chcú podporiť zdravie svojej pokožky, kĺbov a vlasov, preto denne užívajú kolagénové doplnky alebo si pridávajú kolagén v prášku do rannej kávy.

#zdravie #životný štýl #vysnívaná postava
Recepty Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom

Tieto kolagénom obohatené palacinky si môžete dopriať na raňajky alebo olovrant. Podávajte ich s jogurtom a bobuľovým ovocím!