Doručenie zadarmo nad 100,00 € !

BLOG

A IdealBody® megfelel az Európai Unió irányelveinek

IdealBody®

Autor článku:

IdealBody®

 

Sokan vitáznak arról, hogy melyik diéta a leghatékonyabb. A verseny úgy tűnik eldőlt, hiszen kutatások igazolják, hogy a speciális fehérje diéták megszerezték az abszolút első helyet!

Érdekel egy kis statisztika? Érdemes elolvasnod!

Az 1980-as évektől világszerte észlelhető a kórosan elhízottak számának folyamatos növekedése. Napjainkban az elhízás a világ fejlettebb részén népbetegségnek számít.
Ennek súlyos következményei vannak: a szív- és érrendszeri, a légző- és a mozgatórendszeri, a daganatos és az anyagcsere-betegségek (diabétesz, magas vérzsírszint, máj-, epe- és hasnyálmirigy-betegség, köszvény) és a reaktív depresszió.
A népegészségügyi statisztikai adatok az Európai Unióban és Magyarországon is erre utalnak: a 15 év feletti népesség több mint felének az optimálisnál magasabb a testsúlya, tehát túlsúlyos, s minden ötödik felnőtt elhízott.

Mit mutatnak a kutatások?

A diéták közül az utóbbi időben előtérbe kerültek a magas- és speciális fehérjetartalmúak.
A táplálkozástudományi szakemberek szerint a fehérje dús táplálék alacsony glikémiás indexű szénhidrátokkal társítva jelenti talán a leghatékonyabb módszert az egészséges testsúlycsökkentésre! A kutatás eredményeit az Európai Unió 2006 óta hivatalosan is elismeri és támogatja a fehérjedús diétákat.
Az Európa Tanács hivatalos állásfoglalása elismeri a fehérje gazdag diéták testsúlycsökkentő hatását.
A londoni és a koppenhágai egyetemen is végeztek kutatásokat a fehérjében gazdag diétával kapcsolatban, s mindkét esetben bizonyítást nyert annak testsúlycsökkentő hatása. A legújabb eredmények a DIOGENES nemzetközi vizsgálatban születtek, eszerint a vizsgált módszerek közül a magas fehérjetartalmú és alacsony glikémiás indexű (azaz lassan felszívó szénhidrátokat tartalmazó) diéták bizonyultak a legeredményesebbnek.
Az Egyesült Államokban 20 éven keresztül vizsgálták mintegy 82 ezer ápolónő táplálkozási szokásait. Az eredmény, hogy akik a szénhidrátszegény, fehérje gazdag ételeket fogyasztottak, azoknál az elhízással kapcsolatos szövődmények kialakulásának kockázata 30%-kal csökkent.
Az eredményeknek köszönhetően Nyugat-Európában egyre erősödő trend a fehérje dús étrend ajánlása.

A fehérje több szempontból is nagyon fontos!

Most beavatunk néhány ténybe, amit talán eddig nem is tudtál a fehérjéről!

Szervezeted legjelentősebb építőanyaga a fehérje. Izmaid 18-20% fehérjét tartalmaznak.
A kötőszöveteidben két fontos, rugalmas fehérje található: a kollagén és az elasztin.
Az oxigén és a szén-dioxid szállításában is a fehérje játszik központi szerepet: a hemoglobin a tüdőben felveszi az oxigént, a mioglobin pedig az izomban raktározza azt.
A hormonok egy része is fehérje (inzulin, adrenalin, nemi hormonok, tiroxin stb.).
Számos biológiailag aktív anyag is fehérje természetű (pl. a gyulladásmediátor hisztamin vagy az idegi ingerület továbbításában szerepet játszó dopamin és szerotonin).
Az ellenanyagok (antigének) olyan fehérjemolekulák, amelyeket az immunrendszered termel annak érdekében, hogy felismerje és hatástalanítsa a szervezetedbe került idegen anyagokat.
A vérfehérjék közül az albuminok a vér ozmózisnyomásának szabályozásában és az aminosavak raktározásában játszanak szerepet. A globulinok a szervezeted védekezésében és az immunitásban nélkülözhetetlenek, a fibrinogén nélkül pedig nem megy végbe a véralvadás.
A sejtmagok, a mitokondriumok, a riboszómák – és részben a sejthártyák építőanyaga is fehérje.
A fehérjéknek – mivel vizes oldatban anionként viselkednek fontos szerepük van a szervezeted sav-bázis egyensúlyának fenntartásában.
Szervezeted számára tehát nélkülözhetetlen a megfelelő minőségű és mennyiségű fehérje. A fehérjék, illetve az építőköveikként szolgáló esszenciális és nem esszenciális aminosavak bevitelét a testsúlycsökkentő a diétád során is maradéktalanul biztosítanod kell. Ezt az IdealBody® segítségével meg is teheted!
Ha kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

BLOG 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie

Zostavili sme pre vás niekoľko užitočných, ľahko sledovateľných a kedykoľvek denných tipov, ako zefektívniť stravu.

#výživa
Recepty Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou
#obed #bezlepkový #aj pre diabetikov #polievka

Diétna kalkulačka: Nájdite tú pravú diétu pre vás!

Nájdite svoj ideálny Idealbody balík!

Pohlavie:

kg

cm