Doručenie zadarmo nad 100,00 € !

BLOG

Karácsonyi készülődés – idén kicsit másképp - Anya lefogy! Blog 10. rész

IdealBody®

Autor článku:

IdealBody®

 

Minden évben megfogadjuk, hogy igenis, mi különbek leszünk, és nem veszünk részt a karácsonyi őrületben, nekünk a karácsony arról fog szólni, ami: a szeretetről, az együttlétről.

12.16.

Nem fogunk vásárokon tolongani, teletömni a fagyasztót, ötször annyi ételt vásárolni, mint egyébként. A gyereknek is épp elég két ajándék, úgyis kap a családtól is, és úgyis csak az első dobozok kinyitásánál van a nagy boldogság, a többit már a megszokottság rutinmozdulataival bontja ki. Egy percnyi ujjongás, és jöhet is a következő csomag, akkor minek. Az ételek fele műanyag dobozokban végzi, amiket barátok, családtagok hárító kezeibe tuszkolunk a búcsúzáskor. A végén mindenki csak piheg a sok kajától, tompán bambulja a tévét, hogy ne kelljen ránéznie felgyülemlett hájaira és megfogyatkozott pénztárcájára.

Szóval mi ebből inkább kimaradunk, csupán ünnepi teríték, feldíszített lakás és a sok együtt töltött, vidám idő jelzi majd, hogy karácsony van. Legalábbis ezt beszéljük meg minden évben. Aztán valahogy idén is úgy lett, ahogy eddig mindig: ott találtuk magunkat a vásári forgatag kellős közepén, lihegve, csomagokkal megrakodva, alkudozva a másikkal, hogy „csak még ezt az egy játékot vegyük meg”, a spájzunk úgy feltöltve, hogy férjuram csak „atombunker”-nek hívja, a fagyasztónkba pedig már egy jégkocka se férne be, pedig több mint egy hét van még az ünnepekig.

IdealBody®

„Lám, mégse vagyunk különbek” - keseregtem a férjemnek, ahogy minden évben szoktam. Idén azonban nemcsak vigaszölelést kaptam, hanem egy olyan választ is, amin elgondolkodtam: „de, magadhoz képest igenis különb lettél”. Értette ezt arra, hogy ebben az évben valóban másképp zajlottak az előkészületek: az ő dolga a családi utak szervezése szokott lenni (nem tudom, mások hogy vannak ezzel, de nekünk minden karácsonykor klónozási vágyálmaink vannak, lévén, hogy legalább három helyen kellene lennünk egyszerre), az én dolgom pedig az ünnepi menü megtervezése. Most azonban együtt állítottuk össze a menüt, és nem is akármilyet: reformrecepteket böngésztünk, olyan ebédeket-desszerteket válogattunk, amelyek egészséges változatai a hagyományos ünnepi ételeknek. Találtunk is mindenféle finomságot, gesztenyével töltött pulykát sütőzacskóban sülve, narancsos kacsacombot, diétás bejglit, sajtchipset, csokoládészuflét stb., és a hozzájuk való alapanyagokat vásároltuk be.

A férjem szavai ráébresztettek arra, hogy valóban sokat változtam pár hónap alatt, és nemcsak külsőleg (bár szerencsére úgy is). Tudatosan figyelek az étkezésekre, sőt (kaptam rögtön vérszemet a dicsérettől), még az ajándékok terén is csupa olyasmit írtam a kívánságlistámra, amik új életmódomat tükrözték: edzőtermi bérletet, torna dvd-ket, gyógyteákat, vitaminokat – és persze új ruhákat, mert a régi ruhatáram bizony kezd teljesen használhatatlan lenni. Még azok a ruhák is nagyok rám, amiket pedig ugyanennyi kilósan hordtam! Innen is látszik, hogy valóban más a zsírból fogyás: „csak” 13 kilót fogytam a diétám kezdete óta, de mindenki legalább 20-nak nézi, és valóban sokkal karcsúbbnak tűnök, mint azokon a fényképeken, ahol épp annyi volt a súlyom, mint most. Egyszóval alakulok, alakulok, és nem csupán a kontúrjaim. Életmódot váltottam, tornázni kezdtem, a családom étkezésére is odafigyelek. Kicsit meg is hatódtam magamtól. A férjem rögtön észre is vette rajtam, azzal a szokásos gyengéd-szeretetteljes nézéssel, amit csak ő tud, magához is húzott, de persze kajánul a fülembe súgta, hogy „azért a turmixoknak is jár vállveregetés, nem?”. De igen. Kösz, turmixok. És kösz, piszkálódó férjuram. Sértődöttségem azonban nem tartott soká, mert tudja ám, mivel lehet kiengesztelni: „Amúgy is, nekem húsz kilóval többel is tetszettél”. „Csak 13!”- javítottam ki őt is. „Lesz az még 20 is”-nevetett rám. Úgy legyen! És tudom, hogy úgy is lesz. Boldog karácsonyt mindenkinek!

További részek: 

IdealBody®
IdealBody®
IdealBody®
IdealBody®
BLOG 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie

Zostavili sme pre vás niekoľko užitočných, ľahko sledovateľných a kedykoľvek denných tipov, ako zefektívniť stravu.

#výživa
Recepty Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou
#obed #bezlepkový #aj pre diabetikov #polievka

Diétna kalkulačka: Nájdite tú pravú diétu pre vás!

Nájdite svoj ideálny Idealbody balík!

Pohlavie:

kg

cm