Doručenie zadarmo nad 100,00 € !

BLOG

Csökkenő súly, növekvő lelkesedés - Anya lefogy! Blog 8. rész

Turbó Diéta

Autor článku:

Turbó Diéta

 

Meg kell vallani, azért a folyamatos súlycsökkenés nem akárhogy motiválja az embert. Főleg akkor, ha fogyókúrázott már úgy, hogy az eredmények mindig csak ideig-óráig tartottak.

Volt idő, amikor már arra gyanakodtam, hogy a mérlegem gyengéd érzelmeket táplál a 77-es szám iránt, mert akárhány kilót és akármennyi idő alatt fogytam, kis idő után újra ott lebzselt a környékén.

Turbó DiétaDe most, most rendíthetetlenül tart az álomsúly felé. Emlékszem még, az első eredményeket milyen kétkedve fogadtam: a naplómba kérdőjellel írtam be az új súlyt, számítva arra, hogy két hét múlva már nem biztos, hogy tényleg elértem. Aztán a turmix egyre nagyobb biztonságot adott: tudtam, hogy ami lement a segítségével, az lent is marad. És azt vettem észre, hogy ahogy a testem alakul át, úgy formálódik a hozzáállásom is. Mondják, a fogyókúra az agyban dől el - én azt hiszem, ez oda-vissza működik. Egy jól kitalált diéta egyszerűen átírja az agyban a dolgokat, megváltoztatja az étkezéshez-életmódhoz való viszonyunkat. Mert már nemcsak az lett a fontos, hogy hogyan csinosodom.

Megtapasztaltam, mennyivel könnyebb így a testem, mennyivel egészségesebbnek és boldogabbnak érzem magam. És aki egyszer ebbe belekóstol, az megmámorosodik. Amit persze kiterjeszt a szeretteire is, és aminek kezdetben (!) ők persze vajmi kevéssé örülnek. Legalábbis az én férjem elég randán nézett, mikor zabsüteményt sütöttem a szokásos zserbó helyett. Mondhatni, zabos lett a zabtól. Duzzogott, mint egy kiskölyök, és nem, nem volt hajlandó megkóstolni, mivelhogy ő nem ló. (Pedig a fújtatásában igenis véltem felfedezni némi hasonlóságot.) A kisebbik lányom volt a felnőttebb, vígan vett rögtön hármat is, és már tömte is magába. Majd odapattant morgolódó apjához, és „fini!” felkiáltással az ő szájába is belegyömöszölt egyet. Hát látni kellett volna a férjem arcát. Minden volt azon, teljes elképedés, megdöbbenés, elkeseredettség, dac... de mert ugye nem köpködünk a konyhapadlóra, rágott párat és nyelt egy nagyot, mindenféle értelemben. Az érzelemek skáláját pedig felváltotta a meglepődés. Ízlett neki. Persze, tudtam, hogy nem fogja bevallani, megenyhülten csak annyit dünnyögött, hogy hát jó, ezt is meg lehet enni, de azért a zserbó... és egy legyőzött oroszlán utolsó méltóságával tüntetőleg elvonult a szobájába.

Mi a lányokkal a szokásos hétvégi ebéd utáni rajzfilmezős sziesztánkat töltöttük a nappaliban, majszoltuk hozzá a répakarikákat és a zabsütiket, de hallottuk, ahogy többször is nyílik-csukódik az ajtaja, és érdekes módon jócskán megfogyatkozott a konyhaasztalon a süteményes tálca tartalma... Persze, okos feleségként úgy tettem, mint aki semmit se vett észre, hétfőn azonban nekik is a saját reformételeimből tálaltam a vacsorát. Ezúttal nem volt hőbörgés, az ő sajátos békülékeny zsémbességével csak annyit kérdezett, most akkor ezentúl mindig így lesz-e. Mondtam, hogy igen, mire ő: nem baj. Hű, ez már fél győzelem... Még aznap kiragasztottam a konyhaszekrényre az én tízparancsolatomat, az egészséges életmódnak azokat a kritériumait, amelyeket a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásában olvastam:

Az egészséges életmód tízparancsolata:

1. Kevesebb zsírt, cukrot és fehérlisztet! Megjegyzés: margarin helyett vaj, kókuszzsír, libaháj lesütve.
2. Több zöldséget és gyümölcsöt! A gyümölcsöt inkább reggel, délelőtt, a zöldséget délután, este.
3. Több halat, ha lehet magyart!
4. Több alacsonyabb zsírtartalmú tejterméket, teljes kiőrlésű pékárut!
5. A tányéron az étel fele legyen zöldség vagy gyümölcs!
6. A fogyasztott gabonafélék fele legyen teljes kiőrlésű!
7. Ízfokozók, ízesített ételek helyett saját fűszerezés, így a levesek és fagyasztott termékek felesleges sótól, adalékanyagoktól mentesek lesznek.
8. Élvezd az étkezést, de legyél mértékletes!
9. Kerüld a túl nagy adagokat!
10. Valamennyi mozgás jobb, mint a semmi!

És hogy honnan tudom, hogy a férjem is elolvasta? Reggel egy post-it-et találtam melléragasztva, amin ez állt: Munkaköri leírás: 1-7-es pontig: anya dolga :) Éljen! Teljes győzelem!

További részek: 

Turbó Diéta
Turbó Diéta
Turbó Diéta
Turbó Diéta
BLOG 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie

Zostavili sme pre vás niekoľko užitočných, ľahko sledovateľných a kedykoľvek denných tipov, ako zefektívniť stravu.

#výživa
Recepty Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou
#obed #bezlepkový #aj pre diabetikov #polievka

Diétna kalkulačka: Nájdite tú pravú diétu pre vás!

Nájdite svoj ideálny Idealbody balík!

Pohlavie:

kg

cm