Doručenie zadarmo nad 100,00 € !

BLOG

Csökkenő súly, növekvő lelkesedés - Anya lefogy! Blog 8. rész

IdealBody®

Autor článku:

IdealBody®

 

Meg kell vallani, azért a folyamatos súlycsökkenés nem akárhogy motiválja az embert. Főleg akkor, ha fogyókúrázott már úgy, hogy az eredmények mindig csak ideig-óráig tartottak.

Volt idő, amikor már arra gyanakodtam, hogy a mérlegem gyengéd érzelmeket táplál a 77-es szám iránt, mert akárhány kilót és akármennyi idő alatt fogytam, kis idő után újra ott lebzselt a környékén.

IdealBody®De most, most rendíthetetlenül tart az álomsúly felé. Emlékszem még, az első eredményeket milyen kétkedve fogadtam: a naplómba kérdőjellel írtam be az új súlyt, számítva arra, hogy két hét múlva már nem biztos, hogy tényleg elértem. Aztán a turmix egyre nagyobb biztonságot adott: tudtam, hogy ami lement a segítségével, az lent is marad. És azt vettem észre, hogy ahogy a testem alakul át, úgy formálódik a hozzáállásom is. Mondják, a fogyókúra az agyban dől el - én azt hiszem, ez oda-vissza működik. Egy jól kitalált diéta egyszerűen átírja az agyban a dolgokat, megváltoztatja az étkezéshez-életmódhoz való viszonyunkat. Mert már nemcsak az lett a fontos, hogy hogyan csinosodom.

Megtapasztaltam, mennyivel könnyebb így a testem, mennyivel egészségesebbnek és boldogabbnak érzem magam. És aki egyszer ebbe belekóstol, az megmámorosodik. Amit persze kiterjeszt a szeretteire is, és aminek kezdetben (!) ők persze vajmi kevéssé örülnek. Legalábbis az én férjem elég randán nézett, mikor zabsüteményt sütöttem a szokásos zserbó helyett. Mondhatni, zabos lett a zabtól. Duzzogott, mint egy kiskölyök, és nem, nem volt hajlandó megkóstolni, mivelhogy ő nem ló. (Pedig a fújtatásában igenis véltem felfedezni némi hasonlóságot.) A kisebbik lányom volt a felnőttebb, vígan vett rögtön hármat is, és már tömte is magába. Majd odapattant morgolódó apjához, és „fini!” felkiáltással az ő szájába is belegyömöszölt egyet. Hát látni kellett volna a férjem arcát. Minden volt azon, teljes elképedés, megdöbbenés, elkeseredettség, dac... de mert ugye nem köpködünk a konyhapadlóra, rágott párat és nyelt egy nagyot, mindenféle értelemben. Az érzelemek skáláját pedig felváltotta a meglepődés. Ízlett neki. Persze, tudtam, hogy nem fogja bevallani, megenyhülten csak annyit dünnyögött, hogy hát jó, ezt is meg lehet enni, de azért a zserbó... és egy legyőzött oroszlán utolsó méltóságával tüntetőleg elvonult a szobájába.

Mi a lányokkal a szokásos hétvégi ebéd utáni rajzfilmezős sziesztánkat töltöttük a nappaliban, majszoltuk hozzá a répakarikákat és a zabsütiket, de hallottuk, ahogy többször is nyílik-csukódik az ajtaja, és érdekes módon jócskán megfogyatkozott a konyhaasztalon a süteményes tálca tartalma... Persze, okos feleségként úgy tettem, mint aki semmit se vett észre, hétfőn azonban nekik is a saját reformételeimből tálaltam a vacsorát. Ezúttal nem volt hőbörgés, az ő sajátos békülékeny zsémbességével csak annyit kérdezett, most akkor ezentúl mindig így lesz-e. Mondtam, hogy igen, mire ő: nem baj. Hű, ez már fél győzelem... Még aznap kiragasztottam a konyhaszekrényre az én tízparancsolatomat, az egészséges életmódnak azokat a kritériumait, amelyeket a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásában olvastam:

Az egészséges életmód tízparancsolata:

1. Kevesebb zsírt, cukrot és fehérlisztet! Megjegyzés: margarin helyett vaj, kókuszzsír, libaháj lesütve.
2. Több zöldséget és gyümölcsöt! A gyümölcsöt inkább reggel, délelőtt, a zöldséget délután, este.
3. Több halat, ha lehet magyart!
4. Több alacsonyabb zsírtartalmú tejterméket, teljes kiőrlésű pékárut!
5. A tányéron az étel fele legyen zöldség vagy gyümölcs!
6. A fogyasztott gabonafélék fele legyen teljes kiőrlésű!
7. Ízfokozók, ízesített ételek helyett saját fűszerezés, így a levesek és fagyasztott termékek felesleges sótól, adalékanyagoktól mentesek lesznek.
8. Élvezd az étkezést, de legyél mértékletes!
9. Kerüld a túl nagy adagokat!
10. Valamennyi mozgás jobb, mint a semmi!

És hogy honnan tudom, hogy a férjem is elolvasta? Reggel egy post-it-et találtam melléragasztva, amin ez állt: Munkaköri leírás: 1-7-es pontig: anya dolga :) Éljen! Teljes győzelem!

További részek: 

IdealBody®
IdealBody®
IdealBody®
IdealBody®
BLOG 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie

Zostavili sme pre vás niekoľko užitočných, ľahko sledovateľných a kedykoľvek denných tipov, ako zefektívniť stravu.

#výživa
Recepty Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou
#obed #bezlepkový #aj pre diabetikov #polievka

Diétna kalkulačka: Nájdite tú pravú diétu pre vás!

Nájdite svoj ideálny Idealbody balík!

Pohlavie:

kg

cm