Doručenie zadarmo nad 100,00 € !

BLOG

A fogyás, amikor nem kell hozzá kitartás - Anya lefogy! Blog 11. rész

Turbó Diéta

Autor článku:

Turbó Diéta

 

Már több helyen is olvastam, és valóban, kutatások is alátámasztják, hogy 21 nap kell egy új szokás kialakításához. Vagyis 21 napig nehéz valamit betartani, utána már olyan automatikussá, rutinná válik, mint a fogmosás vagy kávékavargatás.

01.12.

Persze nem én lennék, ha ezt is nem próbáltam volna már ki. És az is valaki más lenne, aki végig is csinálta volna, merthogy természetesen vagy két hétig bírtam. (Úgy negyedik nekifutásra, mert az első próbálkozásnál már aznap este feladtam). Bevetettem én mindenre: a rendszeres mozgás, az egészséges étkezés elérésére, a feladathalogatás felszámolására, az „esküszöm, nem veszek felesleges játékokat” fogadalom betartására stb. De valahogy mindig közbejött valami abban a 21 napban. (Férjuram szerint én magam, a kitartás élő ellentéte).
    
És tegnap este, ahogy a vacsorát tálalva a tányérok után automatikusan a shaker után nyúltam, rájöttem, hogy most először végigcsináltam. Nem is csak 21 napot, de sokkal többet, hiszen minden vacsorára a turmixokat iszom. És valóban nagyon megszoktam már, nem is hiányzik, hogy mást egyek. Még úgy sem, hogy közben a többiek mindenféle finomságokat falatoznak – tudom, hogy majd holnap eszek ebédre, de olyan is volt már, hogy csirkecombbal-párolt káposztával kezdtem a napot. Vacsorára azonban mindig turmix, és ez egyáltalán nem egyhangú, hála a családi támogatásnak, minden ízből van, válogathatok kedvemre.

Turbó Diéta
    
A jelenkor embere egyébként is a bőséges kínálat kényeztetésében él, nemrég még jóval szerényebb ételválasztékból állították össze a nem túl változatos étkezéseket. Az, hogy a vacsorám mindig turmix, igazán a legkevesebb: épp elég ízélményt élek át egy nap, hála az egyre több reformétel-receptnek, amelyeket mániákusan gyűjtök és próbálok ki. (Végre egy hobbi, amivel mindenki jól jár, szemben a tavalyi, végül kerékbe tört karaoke-karrieremmel).
    
Szóval észre sem vettem, hogy végre „kitartottam”, nemcsak három héten át, és tényleg szokássá vált már a turmixvacsora. Talán most értettem meg igazán először, hogy ezúttal valóban le fogok fogyni. Hiszen a kilók hétről hétre fogyatkoznak, a ruhatáram újabb és újabb darabjaitól búcsúzom el, folyamatosak a dicséretek, és a tükörképem is egyre nagyobb elégedettséggel tölt el. Mindeközben pedig észre sem veszem, hogy diétázok, élvezem az étkezéseket, jólesik az esti, finom turmix, nem érzem megvonásnak, megmászandó hegynek ezt az időszakot.
    
Szokásommá vált ez az életmód, a fogyás szinte csak kellemes velejáró. De még milyen kellemes! Eszemben sincs lemondani róla, főleg, ha ilyen könnyedén, rutinból csinálom már a diétás napokat. Ujjongó érzés borított el egy pillanatra, mert már nemcsak hittem benne, hogy elérem az álomalakom, hanem tudtam is. És dacára a hosszúra elnyúló estének, lefekvés előtt végigtornáztam egy dvd-t, hogy ne csak vékony, de fitt is legyek majd, hiszen ez a cél, ami pedig most már nemcsak biztossá, de egyre közelebbivé is vált. Nagyon lelkes vagyok!

További részek:

Turbó Diéta
Turbó Diéta
Turbó Diéta
Turbó Diéta
BLOG 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie 10 užitočných tipov na stravovanie

Zostavili sme pre vás niekoľko užitočných, ľahko sledovateľných a kedykoľvek denných tipov, ako zefektívniť stravu.

#výživa
Recepty Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou Ríbezľová polievka s mätou
#obed #bezlepkový #aj pre diabetikov #polievka

Diétna kalkulačka: Nájdite tú pravú diétu pre vás!

Nájdite svoj ideálny Idealbody balík!

Pohlavie:

kg

cm